Naast de meningen van volwassenen is het natuurlijk ook belangrijk naar de mening van jongeren te luisteren. Om deze reden werd er een nieuwe gebruikerssessie opgezet, maar deze keer met alleen jongeren. Onder het genot van pizza deelden acht scholieren van het Marianum in Lichtenvoorde hun ideeën over mobiliteit en gaven ze feedback op de testversie.
Mobiliteit van jongeren
De aanwezige jongeren gaven aan dat ze zich meestal goed weten te redden op de fiets, maar dat ze wel graag onafhankelijker wilden worden van hun ouders. Jongeren zonder rijbewijs vragen hun ouders regelmatig om een lift. In plaats van met hun ouders met bekenden meerijden zagen ze wel zitten, maar om bij een onbekende in de auto te stappen was een brug te ver. Dat zou ook op bezwaren bij de ouders stuiten.
Een eerste versie van de app
De jongeren doorliepen zonder enige moeite de testversie en wisten eenvoudig ritten aan te bieden en te plannen. De groep gaf vervolgens feedback om zo de applicatie gebruiksvriendelijker te maken. Veiligheid bleek een belangrijk thema voor de aanwezige dames. Hieruit kwam het idee voort om bij het boeken van een rit alleen te kunnen kiezen voor vrouwelijke bestuurders. Verder vonden ze het vermijden van ongemakkelijke situaties belangrijk. Daarom wilden ze graag de leeftijd en de interesses van de chauffeur weten voordat ze gaan boeken.
Communicatie
Naast functies binnen de applicatie werd ook gevraagd naar de communicatiewensen van de jongeren. Al snel bleek dat deze groep goed te benaderen is via Instagram en in mindere mate op Facebook.
Vervolg
Eind september zal na verwachting de eerste kleinschalige test plaatsvinden van de app. Ook dan zullen we weer te gast zijn in een van de kleine kernen van gemeente Oost-Gelre. Wil je op de hoogte blijven van Netmobiel, meld je dan hier aan.